THE DIALOGUES I

“A Collection of Turkish Contemporary Art”

Küratör: Efe Korkut Kurt

Sanatçılar:

Harun Antakyalı, Eylül Aslan, Kezban Arca Batıbeki, Alper Bıçaklıoğlu, Kadriye İnal, Huri Kiriş, A. Cem Şahin, Merve Şendil, Sait Mingü

03/03 / 2017 09/ 03 / 2017

ALAN İstanbul New York’ta düzenlenecek ilk sergisini duyurmaktan mutluluk duyar. “The Dialogues I: A Collection Of Turkish Contemporary Art” sergisi, Türkiye Çağdaş Sanatı’ndan bir seçkiyi, dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan The Armory Show sanat fuarına paralel olarak Mana Contemporary’de izleyiciyle buluşturacaktır. 3-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergi, İstanbul ile New York arasında çağdaş sanat üzerinden kurulacak bir diyoloğun ilk ayağı olacak.

New York ve İstanbul dinamik sosyal hayatları ve sanatçılar üzerinde yarattığı yankılarla iki farklı şehir. Farklı sosyal sınıflardan ve mekânlardan çok sayıda insanın bir arada yaşadığı böylesi büyük iki metropolde sanatın her zaman süregelen bir gelişim gösteriyor olmasıysa tesadüf değil. Bu sebeple bu iki şehirden iki farklı sanatçı topluluğu “THE DIALOGUES” serisinde çağdaş sanatın sınırlarını keşfetmeyi ve bir bağ kurmayı hedefliyorlar.

İlk sergi New Jersey’in en tanınmış çağdaş sanat alanlarından biri olan Mana Contemporary’de Apostrope NYC’nin sergi mekânında düzenleniyor. Türk çağdaş sanatçılarının işlerini bir araya getiren “The Dialogues I: A Collection Of Turkish Contemporary Art” sergisi yeni figüratif sanat ve yeni medya, resim, fotoğraf, baskı ve heykel gibi farklı medyumlarla yapılan yeni pop sanatı kapsamındaki kültürel fragmanların yeniden üretimini yansıtmayı amaçlıyor.

Sergi, Hudson Nehri’nin hemen öte yakasındaki New York’ta 2- 5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek dünyanın en önemli sanat olaylarından biri olan The Armory Show ile aynı tarihlerde yapılmak üzere planlandı. Dolayısıyla The Armory Show’a paralel bir etkinlik olarak oluşturulan bu sergi, dünyanın çeşitli yerlerinden sanatseverleri bir araya getirmeyi ve onlara Türk Çağdaş Sanatını tanıtmayı amaçlıyor.

Sergide Harun Antakyalı, sokak sanatını, kanvas üzerinde yarattığı beton etkisi taşıyan işleriyle iç mekan duvarlarına taşıyor. Genç Türk sanatçı Eylül Aslan feminizm üzerine düşüncelerini analog fotoğraflarıyla yansıtıyor. Türk Çağdaş Sanatı’nın tanındık sanatçılarından biri olan Kezban Arca Batıbeki Türkiye’nin farklı çevre ve sınıflarından kadınların kendilerini nasıl var ettiklerini yeni bir bakış açısıyla sorguluyor. Alper Bıçaklıoğlu grafiti benzeri serigrafi ve Türkiye’nin sokaklarını yansıttığı akrilik işleriyle sergide yer alıyor. Kadriye İnal, sergide kadınlar üzerine kurguladığı heykellerini sunuyor. Huri Kiriş ustaca bir teknikle ürettiği yağlıboya tablolarıyla yaşadığı toprakların sosyal kaosunu yansıtıyor.

Sergi için A. Cem Şahin büyük bir metropolde yaşayan bir insanın bilinçaltının karanlık yönlerini gösteren baskılar üretirken Merve Şendil uzak bir nesnenin pikselleri gibi görünen emsalsiz tekniğini resimlerinde yansıtıyor. Son olarak, Sait Mingü’yse c-print diasek monte edilmiş baskılarıyla toplumu ve insanları sorguluyor.